TSM hőszigetelő festék

Ma már egy 2mm vastagságú szobafestéssel is lehetséges hőszigetelést készíteni, amellyel jelentősen csökkentheti fűtési és hűtési költségeit. Megoldható továbbá a penészedés problémája is.

 A festékadalék alkalmazása 2-3 fokot emel a belső hőmérsékleten, csökken tehát az energiafogyasztás, ezzel pedig csökken a fűtésszámla összege.

A lakás mennyezetén sok hő távozik, amit értelmetlenül fizetünk ki, ezt a plusz kiadást is megspórolhatjuk a mennyezet lefestésével. A falak és a mennyezet szigetelésével a meleg a helyiségben tartható, köszönhetően – a reflexiós elven működő – hővisszaverő adalék használatának. Esetünkben a fizika törvénye érvényesül, a szigetelés a falakon úgy működik, mint a radiátor mögé helyezett ezüst, kasírozott fólia. Ezt a funkciót az adalék kerámiaszemcséi veszik át, amelyek visszaverik a hőt a falfelületről a helyiség belseje felé.

A hőszigetelés költsége 190 – 250.-Ft/négyzetméter, így 100 nm hőszigetelése mindössze max. 25.000.- Ft-ból megoldható !

Ez az összeg elenyésző ráfordítás ahhoz képest, hogy hosszú távon mekkora összeg spórolható meg a fűtésszámlákon.

Ugyanez vonatkozik a nyári időszakra, az egyszerű technológia alkalmazásával a nyári klimatizációs költségek is jelentősen csökkenthetőek. Az adalék külső, homlokzaton történő alkalmazása megakadályozza a falak átmelegedését, visszaveri a nap melegét a falról, ezáltal az nem melegszik át. Így a klímaberendezés használata, ill. áramfogyasztása csökkenthető, amely megmutatkozik a villanyszámlában.

Akkor is érdemes kifesteni a hőszigetelő adalékkal, ha a házon van külső szigetelés. Ebben az esetben a szigetelés hatékonysága növelhető, ezáltal méginkább csökken a fűtésszámla.